Tom's Wereld

Aanmelden

Toms' Wereld

Aanmelden

Wat is Tom’s Wereld?

Tom’s Wereld is een door Chinski ontwikkeld online rekenprogramma voor de behandeling van dyscalculie en ernstige rekenproblemen. Het programma is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en op de ervaringen van de ervaren begeleiders van Chinski.

In Tom’s Wereld kan jouw kind samen met zijn/haar begeleider van Chinski, maar ook thuis met jou, op een leuke manier oefenen met rekenen.

Hoe werkt het programma?

Wanneer je Tom’s wereld opent, zie je een som in beeld komen. Aan de linkerkant van het scherm kun je Tom’s hondjes Boris en Brutus zien. Wanneer het juiste antwoord op de som wordt gegeven, gaan de hondjes steeds een stukje verder richting huis. Het is de bedoeling dat door middel van de goede antwoorden de hondjes van Tom uiteindelijk thuiskomen!

Verschillende rekenthema’s

Tom’s Wereld behandelt verschillende rekenthema’s, maar staat los van de rekenmethode die op school wordt gebruikt. De begeleider kan zelf oefeningen klaarzetten voor het huiswerk en dit tijdens de begeleiding oefenen en voorbereiden.
Bij dyscalculie of ernstige rekenproblemen is het van belang dat een kind veel oefent, zodat het oplossen van sommen langzaam maar zeker meer vanzelf gaat en een kind de oplossingsmanier naar zijn eigen hand kan zetten.

Oplossingsmanieren

Ieder kind heeft zijn eigen manier van oplossen, omdat het sommen op zijn eigen manier kan inbeelden met iets dat hij/zij kent en leuk vindt. Een meisje dat gek is op paarden, zal bij een plus-som wellicht paarden voor haar zien terwijl een ander kind dat gek op koken is, kan denken aan het bakken van taarten en trucjes die hij daarbij gebruikt meeneemt bij het oplossen van sommen. Bij Chinski gaan we bij de begeleiding hiernaar op zoek en oefenen we de sommen met een kind op zijn manier in Tom’s wereld. In Tom’s wereld zit dus het speelse, met de verschillende werelden en de hondjes van Tom en het echte oefenen, met het meer automatisch maken door sommen veelvuldig te oefenen, aangepast op het niveau en de denkwijze van je kind. 

Leuk en leerzaam

Spelenderwijs leren

Verschillende rekenthema’s

Meer weten?

Neem contact met ons op voor meer informatie over spelenderwijs beter leren rekenen in Toms Wereld.

Neem contact op

Handige links

Wat is dyscalculie?
Hulpboekje bij dyscalculie